Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

8 (25) травня, Неділя 2-га після Пасхи. Томина. Антипасха. Єв. 1..

+ Св. ап. і єв. Марка.

Утреня: по «Бог Господь» тропар свята (2), Сл.: ап., Інині: свята. Сідальні свята. Полієлей, Величання і сідал. свя-та. Степенна, глас 4: «Від юності». Прокімен свята, Єв. – Мт.116 зач.; 28, 16-20.«Воскресіння Христове» (3), Пс. 50, сти-хира воскресна. Канон свята і ап., катавасія – ірмоси Пасхи.кондак-ікос і сідальний ап., Слава, і нині: свята; по 6-ій – кон-дак-ікос свята; на 9-ій “Чеснішу” не співаємо; по 9-ій – «СвятГосподь Бог наш» і світильний свята; Слава: ап., І нині: свя-та. Хвалитних стихир – 6: 3 свята і 3 ап.; Слава: свята, І нині:“Преблагословенна”. По великому славослов’ї – тропар ап.,Слава, і нині: свята, а по єктеніях – відпуст, Слава, і нині:євангельська стихира.

Часи: на всіх: тропар свята, Слава: ап. Кондаки: на 1-му і6-му – свята; на 3-му і 9-му – ап.Літургія: антифони недільні. Тропар свята і ап., Сл.: кон-дак ап., І нині: кондак свята. Прокімен і алилуя свята і ап.Ряд.:Ап. Ді. зач. 14; 5, 12-20; Єв. Йо. зач. 65; 20, 19-31. Ап.:Ап. – 1Пт. 63 зач.; 5, 6-14.; Єв. – Мр. 23 зач.; 6, 7-13.Замість «Достойно» – «Ангел сповіщав». Причасний святаі ап.

Вечірня: катизми нема. На «Господи, взиваю» 6 стихир: 3свята, 3 свщмч., Сл.: свщмч., І нині: свята. Вхід. По «Світло тихе» – великий прокімен, глас 7:«Хто Бог великий». Сти-ховня свята, Сл., І нині: свята. По «Отче наш»: тр. свщмч.,Сл., І нині: тр. свята. Відпуст великий.

Відпусти на вечірні, утрені та Літургії у всі будні дні аждо віддання Пасхи розпочинаються словами: «Христос, щовоскрес із мертвих, істинний Бог наш».