Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Одноденний піст за відновлення кліматичної справедливостіВода – це життя, тому 22 березня Всесвітній Рух Католиків з питань клімату пропонує приєднатись до одноденного посту за відновлення кліматичної справедливості, щоб спробувати припинити кліматичні зміни та запобігти їх небезпечному впливу на воду.

Долучитися до посту можна тут.

Вода – це невід’ємна частина життя, а сьогоднішня кліматична криза безпосередньо впливає на нашу воду, в спосіб, який мало хто усвідомлює. Люди з усього світу будуть постити та молитися за збереження води та життя, яке напряму від неї залежить.

Наскільки кліматичні зміни впливають на воду?

  • Глобальне потепління має суттєвий вплив на кругообіг води: зміна кругообігу впливає на фермерів та інших, чиє існування залежить від її кількості, поширення та циклічності
  • Зростаючі припливи загрожують прибережним спільнотам, а також можуть бути перешкодою до доступу питної води
  • Тепла погода впливає на збільшення кількості повеней та  засух
  • Теплі води призводять до зменшення кисню та більшого навантаження на рибу та водних тварин
  • Збільшення дощів та зменшення снігових опадів також впливають на якість води

22 березня всі бажаючі будуть молитися за себе та перепрошувати за те, що людям не вдалось гідно проявити турботу про створіння та про ближнього. Буде можливість молитися за наших лідерів, щоб ті мати моральну мужність, захищати наші дорогоцінні водойми і нашу планету. Також всі віруючі будуть молитися за всіх людей, чиї спільноти постраждали від припливів та за всі спільноти, щоб ті мали доступ до чистої, безпечної, питної води, особливо в світлі кліматичних змін.

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології