Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

«Деградація довкілля завжди супроводжується соціальною несправедливістю», – Папа ФранцискПапа Франциск звернувся з посланням до учасників традиційної великопосної Кампанії Братства, організованої Церквою в Бразилії. Тема цьогорічної кампанії: «Братерство:бразилійські екосистеми і захист життя»

«Бог-Творець, – підкреслив Святіший Отець, – був дуже щедрий з Бразилією, наділивши її різноманітністю екосистем надзвичайної краси. На жаль, сьогодні в природі бачимо ознаки занепаду». Церква в Бразилії, відзначає Папа, завжди піднімала свій пророчий голос на захист довкілля й на захист бідних. Вона намагається привернути увагу до екологічної кризи, вказуючи на її причини і способи подолання.

Серед численних акцій Католицької Церкви Папа окремо згадав Кампанію Братства 1979 року, коли віруючі вперше висловили стурбованість екологічними проблемами і ставленням людини до дарів природи. Захист Божих дарів, як у ті часи, так і сьогодні сприяє братньому ставленню до життя і до культури народів у світлі Євангелія, підкреслив Святіший Отець.

Папа знову звернув увагу католиків на наслідки сучасної моделі розвитку й культури «відходів» для навколишнього середовища і для життя людей. Кампанія Братства запрошує до споглядання, захоплення, вдячності, закликає захищати природне розмаїття різних екосистем Бразилії, істинного Божого дару, за допомогою розвитку взаємостосунків між народами, що живуть в цих контекстах. Екологічна криза вимагає

«Деградація довкілля завжди супроводжується соціальною несправедливістю», – підкреслив Папа Франциск, вказуючи на корінні народи як на приклад шанобливого, плідного і милосердного співіснування з природою. «Всі ми покликані вчитися у цих народів шанобливого ставлення до природи, щоб знайти стійку модель розвитку, альтернативну нестримному прагненню до прибутку, яке нищить природні ресурси і зневажає саму гідність народів.

«Кампанія Братства, що проходить в період Великого Посту, спонукає з більшою свідомістю долучитися духовності Пасхи», – написав на  закінчення Святіший Отець.

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.