Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Барселона: молодь в центрі уваги Церкви в Європі
«Супроводжувати молодь, щоб у свободі відповісти на заклик Христа", - тема міжнародного симпозіуму, який за ініціативою Ради Конференції Католицьких Єпископів Європи (ССЕЕ) розпочався 28 березня в Барселоні,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на catholicby.

Протягом чотирьох днів делегати з усієї Європи ділитимуться досвідом співпраці з молоддю і обговорюватимуть підготовку до Синоду на тему молоді, який запланований на майбутній рік.

«Ця зустріч стане можливістю не тільки поділитися багатим досвідом, але також повчитися у країн, які пережили різного роду кризи, як протистояти або запобігати важким ситуаціям, які в багатьох країнах Європи привели, між іншим, до радикального спаду покликань», - зазначає о. Еміль Парафінюк, координатор Європейської служби покликань, який бере участь у зустрічі.

Серед учасників форуму - голова CCEE кардинал Анджело Боньяскі, голова Папської ради з нової євангелізації архієпископ Ріно Фізікелла.

На симпозіум прибула також молодь з різних куточків Європи, яка координувала в своїх країнах підготовку до Всесвітніх Днів Молоді в Кракові (2016).

«Це дуже важливо - мати можливість зустрітися з друзями з усієї Європи, а також познайомитися з новими людьми, які допоможуть нам розширити горизонти і спільно підготуватися до Синоду про молодь», - зазначила Вероніка Команов, що представляє відділ у справах молоді при Конференції Католицьких Єпископів Угорщини.

На цьому Симпозіумі приймають участь і представники України: с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник Голови Патріаршої Катехитичної Комісії УГКЦ; о. Міхал Воцял SDB – заступник Голови Комісії душпастирства молоді  РКЦ в Україні; о. Якуб Гонцяж OP – душпастир молоді у Львові; с. Анна Заінчковська FMA – секретар Комісії душпастирства молоді  РКЦ в Україні,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на КМЦ.

 

Барселона: молодь в центрі уваги Церкви в Європі 

Фото: КМЦ