Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Китаї зірвано проведення дитячого християнського таборуУ Китаї влада затримала двох християнок, організаторів дитячого літнього табору, звинувативши їх в нав'язуванні "забобонів" неповнолітнім,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на CNL.

Правозахисники організації China Aid повідомили про те, що 4 серпня в Синьцзян-Уйгурському автономному районі на північному заході Китаю поліція затримала двох християнок, які збиралися вивезти групу дітей в літній табір. Затримання відбулося за 30 хвилин до призначеного часу відправлення дітей. Жінок разом з усією групою дітей доставили в поліцейську дільницю для встановлення осіб.

У ділянку також викликали батьків і шкільних вчителів. Вчителям погрожували урізати зарплату, а батькам погрожували тим, що їхні діти не зможуть піти вчитися в старші класи. Дітей протримали у відділку до пізнього вечора.

27-річну студентку теологічної семінарії Гао Мін затримали на 15 діб. Лідера християнської спільноти, яка спонсорували дитячий табір, Чжоу Яньхуа - на 10 діб.

Християнок звинуватили в тому, що вони нав'язують свої забобони неповнолітнім. Китайські закони забороняють говорити про релігію з дітьми до 18 років, вважаючи, що це «промиває їм мізки». Батьки і лідери християнської спільноти можуть бути притягнуті до дисциплінарних покарань за спроби залучення дітей в будь-християнські заходи.

Варто відзначити, що затримана владою Гао Мін є студенткою теологічної семінарії, акредитованої державою. Влада Китаю часто переслідує християн які не реєструвалися як домашні церкви. Але в даному випадку офіційний статус не врятував Гао Мін від покарання.