Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

На Полтавщині освятили новозбудований храм УГКЦУ день свята Успіння Пресвятої Богородиці Екзарх Харківський Василь (Тучапець) завітав до міста Кременчука Полтавської області. Архиєрей очолив святкові богослужіння з нагоди храмового свята, а також освятив новозбудований храм. Урочистості відбулися за участю духовенства екзархату та численних парафіян,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на прес-службу Харківського Екзархату УГКЦ.

Владика Василь привітав усіх присутніх зі святом та закликав роздумувати про Пресвяту Богородицю в контексті Року Божого милосердя.

Після Богослужіння відбулося водосвяття, мирування, а також благословення школярів на новий навчальний рік.

Зазначимо, що греко-католицька парафія в Кременчуку заснована ще у 2001 році, але будівництво храму розпочалося лише у 2014-му. “Служу тут із 2008 року, – розповідає парох о. Роман Атаман. – Шість років ми молилися в парафіяльному будинку, а потім  вирішили збудувати хоч невеликий, але свій храм”. І справді, завдяки жертвордавцям та людям доброї волі у 2015 році в недобудованій святині відбулося перше богослужіння.

Хоч храм освячено, будівельні роботи тут тривають і надалі. У планах – встановлення іконостаса, розписи стін та зовнішні роботи.

Коротка історія храму (фото і відео) тут: https://www.facebook.com/roman.ataman.1/media_set?set=a.10202409521020809.1073741826.1276896986&type=3