Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Швейцарець став священиком УП КП.(ФОТО,ВІДЕО)У Рівному відбулась доволі рідкісна подія - у священики Київського патріархату висвятили іноземця. Його звати Елайджа Морган, він родом зі Швецарії. Спочатку його у Свято-Воскресенському соборі архієпископ Іларіон висвятив в диякони, а згодом у Свято-Покровському соборі висвятили у священики. Наразі відомо, що отець Елайджа правитиме за кордоном, однак де конкретно - поки не повідомляється.

Елайджа Морган, доктор економіки і теології зі Швейцарії недавно прийняв сан в УПЦ Київського Патріархату і має намір організувати парафію цієї конфесії в своїй країні,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на портал "Релігія в Україні" та сайт rtbrvua.

Елайджа Морган народився в Південно-Африканській Республіці, пережив часи апартеїду та бідності, йому 64 роки, він громадянин Швейцарії. Раніше доктор Елайджа Морган працював в якості головного фінансового аналітика в Міністерстві оборони США, НАТО і Державному департаменті США, а також в області корпоративного бізнесу. В даний час він є постійним консультантом і фінансовим радником урядів, банків і інших інститутів ряду європейських країн. Його часто запрошують з доповідями і семінарами в університети по всьому світу.

30 вересня 2016 року Е. Морган приїжджав в Україну, де виступав перед молодими лідерами та бізнесменами, розповідаючи про успішні проекти з подолання бідності, корупції та економічному зростанню в країнах, що розвиваються, давав практичні рекомендації для започаткування власної справи та ведення чесного бізнесу в умовах корупції.

Нещодавно в м Рівне доктора Елайджу Моргана висвятили в диякони, а через час - в священики УПЦ Київського Патріархату. Свячення здійснював митрополит Іларіон, місцевий ієрарх УПЦ КП. 

Розповідаючи журналістам про рішення стати священиком, о. Елайджа Морган сказав, що він розмірковував над цим півтора року. А з Україною, її культурою і Церквою його познайомив в Швейцарії опинився там українець. 

Тепер Елайджа Морган створюватиме прихід УПЦ КП в Щвейцарії. Каже, що зараз віросповідання не дуже популярно у молоді, більше до церкви ходять люди похилого віку, але він готовий об'єднувати людей навколо храму і залучати до Бога більше молоді.