Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Про викриття неправди УПЦ Московського ПатріархатуНа фоні підтримки УПЦ Московського Патріархату імперсько-шовіністської ідеології і агресивної, загарбницької політики Росії щодо України, патріотичні українські парафіяни УПЦ МП цілими парафіями почали переходити до УПЦ Київського Патріархату. Бачачи цей поступовий перехід парафій з УПЦ Московського Патріархату до лона Української Православної Церкви Київського Патріархату, прихильники першої намагаються всякими методами зупинити цей процес, не гребуючи жодними методами, в т. ч. відвертим обманом, брехнею та наклепами на УПЦ КП.

Громада Свято-Троїцького храму с. Пасічна Баришівського району Київської області, яка до цього часу належала до Московського Патріархату, неодноразово зверталася до свого настоятеля з проханням помолитися за Україну і воїнів, які її захищають. У відповідь парафіяни отримували категоричну відмову і прокльони з уст промосковського священнослужителя. Навіть більше: часто від цього священика потерпали морально не лише дорослі парафіяни, але й фізично – навіть діти. Відомий своєю чорносотенною ненавистю до всього українського, настоятель Свято-Троїцької парафії УПЦ МП с. Пасічна свящ. Сергій Кушнір, одного разу зірвав з хлопчика футболку, на якій був зображений тризуб, ламав і викидав на смітник українську символіку, у своїх проповідях закликав до «русского мира», переконував громаду села, що Україна, мовляв, повинна бути "частиною" Росії.

Звісно, це не могло не викликати у місцевих жителів великого обурення. Відтак, громада села виявила своє щире бажання щодо переходу парафії до лона УПЦ Київського Патріархату. Одночасно з цією заявою, бажаючи не допустити перехід ще однієї парафії до Київського Патріархату, речник УПЦ Московського Патріархату прот. Ґеорґій Коваленко заявив, що храм начебто бажають незаконно "захопити" і "насилу відібрати" представники УПЦ Київського Патріархату.

Дещо дивна заява, зважаючи на те, що антиукраїнський настоятель цієї парафії надовго закрився у храмі і боявся вийти до своєї пастви. Що ж це за такий "пастир", який закривається у вівтарі? Можливо, він чекав на "підкріплення", адже через 6 годин очікувань до храму прибули молодики спортивної тілобудови (т. зв. «тітушки», притаманні режиму Януковича та Партії реґіонів), які за допомогою ножів намагалися розігнати селянське віче, яке зібралось біля храму, при цьому всіляко перешкоджаючи священикам УПЦ Київського Патріархату звершити молебень за Україну.

Духовенство Московського Патріархату подало ці події як "захоплення храму" в с. Пасічне "засланими" людьми від УПЦ КП. Однак така заява є абсолютною брехнею, бо жодного "захоплення" храму не було: він як належав, так і належить Свято-Троїцькій громаді, належить віруючим жителям села, які є його парафіянами. Відповідно до Конституції та Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», кожна релігійна громада має право вільно обирати своє підпорядкування тому чи іншому релігійному центру. У даному разі громада законним чином вирішила вийти з підпорядкування УПЦ Московського Патріархату та увійти в підпорядкування УПЦ Київського Патріархату, адже понад 500 чоловік, а це більшість, прийняла це рішення.

Наталя Виксюк для Християнського порталу КІРІОС за матеріалами оф. сайту УПЦ КП.