Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Король Йорданії пообіцяв захистити християнВ обставинах міжусобних конфліктів, що роздирають близькосхідний регіон, Йорданія хоче бути «оазисом безпеки і стабільності», роблячи все можливе для захисту арабських християн і для росту їхньої присутності в реґіоні. Про це заявив - згідно з йорданським джерелами, цитованим агентством «Фідес», - король Абдалла II, пояснюючи позицію йорданської влади в контексті місцевих і глобальних геополітичних процесів і на тлі безперервного збройного наступу джихадистів з т. зв. "Ісламської держави".

Монарх закликав інтеліґенцію країни, релігійних діячів і працівників мас-медіа взяти на себе відповідальність за протистояння ультрарадикальним та екстремістським ідеологіям, що викривляють справжній образ ісламу.

Слова короля Абдулли викликали схвалення з боку латинського Патріарха Єрусалиму Фуада Туаля. Він підкреслив, що Йорданія завжди була «домом і притулком» для всіх, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан. Патріарх мав на увазі і нещодавні розпорядження йорданського уряду, завдяки яким в останні тижні в Іорданському Хашимітському Королівстві змогли сховатися сотні тисяч біженців з Іраку.

Пригадаємо: як уже повідомляв Християнський портал КІРІОС, в столиці Йорданії Аммані - на запрошення Патріарха Єрусалимської Православної Церкви Феофіла ІІІ - проходить XIII пленум Змішаної міжнародної комісії з богословського діалогу між Католицькою і Православною Церквами.