Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Римі розпочалися заходи з нагоди Ювілею постійних дияконівЗустрічами на тему «Диякон – образ милосердя для поширення нової євангелізації» в п’ятницю, 27 травня 2016 р., у Римі розпочалися заходи з нагоди Ювілею постійних дияконів, які прибули з різних кінців світу на прощу в контексті Святого Року Милосердя. Кульмінаційним моментом стане Свята Меса, яку в неділю, 29 травня, на площі Святого Петра у Ватикані очолить Папа Франциск,-повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

У повідомленні Папської Ради сприяння новій євангелізації, якій Глава Католицької Церкви доручив організацію та проведення центральних заходів в рамках надзвичайного Ювілею Милосердя, зазначається, що всесвітня проща чоловіків, що у світлі свого покликання й служіння тісно пов’язані з ділами милосердя в християнській громаді, стане цінною нагодою для молитви і призадуми про роль і служіння постійних дияконів у Церкві. Крім того, 50-річчя відновлення інституту постійного дияконату у світлі повчань Другого Ватиканського Собору є нагодою пригадати про важливість їхнього літургійного та харитативного служіння.

Програмою заходів передбачено конференції та дебати, які відбуваються в різних храмах на одну й ту саму тему, але різними мовами. У суботу, 28 травня, ввечері, будуть проведені відповідні катехези й дискусії на тему: «Диякон. Покликання звершувати служіння милосердної любові у християнській громаді». Натомість, суботнього ранку диякони, багато з яких прибули до Риму разом зі своїми родинами, матимуть змогу здійснити прощу до базиліки Святого Петра з переходом через Святі Двері.

Крім того, протягом трьох днів паломники мають змогу взяти участь в Євхаристійній Адорації та приступити до Святої Тайни покаяння у трьох так званих «ювілейних» храмах Риму, розташованих поблизу Ватикану. Крім того, всіх заохочується здійснити приватні відвідини церков і базилік Риму, посвячених на честь святого диякона-мученика Лаврентія.