Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Конфлікти навколо приєднання релігійних громад до Православної церкви України переходять у більш важку форму: на Тернопільщині сутичка між прихожанами двох церков переросла у справжнє побоїще. Трапилось це 3 лютого, у селі Гніздичне Збаразького району на Тернопільщині,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на vkursiteua.

  Відтак, заручившись підтримкою кількох проросійсько налаштованих вірян, московський піп агресивно налетів з кулаками на людей із новоствореної ПЦУ, а згодом – кинувся й на поліцейських.

Як виявилось, протоієрей Стефан Балан разом з купкою вірних йому прихожан мав намір прорватися у Свято-Преображенський храм, де вже зібралась чимала кількість активістів та українських вірян.

  З відео чітко видно, як московський піп замахується кулаком на правохоронця, а потім стрімко через натовп пробивається всередину храму, проте люди заважають йому це зробити.

Як повідомляв Християнський портал КІРІОС, у селі Гніздичне Збаразького району церковна громада перейшла з колишньої УПЦ Московського Патріархату до об’єднаної Помісної Української Православної Церкви. Відповідне рішення було ухвалено на зборах у неділю, 13 січня, більшістю голосів.