Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Данії багато біженців навертаються до ХристаБіженці, що просять притулку в Данії, все частіше відвідують лютеранські церкви, щоб перейти в християнство, - пише La Tribune de Genève. За даними організації допомоги біженцям-християнам Folkekirkens Asylsamarbejde, як мінімум 100 іранців прийняли хрещення з кінця минулого року, і ще 250-300 претендентів на притулок (в основному іранців і афганців) проходять курс підготовки до хрещення, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на inopressa.

«Зростаючий потяг мусульман до християнства, можливо, пояснюється тим фактом, що комісія у справах біженців в минулому році переглянула 55 випадків відмови в наданні притулку і в підсумку надала притулок 42 біженцям, які прийняли християнство і які побоюються переслідувань в разі екстрадиції до своїх країн», - пише кореспондент Слім Аллагі.

Такий сплеск звернень до християнства турбує міністра освіти і релігії Бертеля Хардера, який звернувся до духовенства з проханням почекати з хрещенням до розгляду заявок на надання притулку.

«Наше звернення щире, нехай навіть влади в цьому сумніваються, - каже 48-річна іранка Можган, єдина зі своєї родини прийняла християнство. - Я себе не ідентифікувала з ісламом, де люди бояться Бога, тоді як в християнстві вони вчаться любити». Будучи хрещена, вона вже три роки чекає відповіді міграційної влади. «Слідчі кажуть, що я брешу. Але я зберігаю свою віру», - запевняє вона.

Пастор Андреас Расмуссен запевняє, що «більшість з тих, хто хоче звернулися, щирі; вони регулярно ходять до церкви і активно беруть участь в курсі підготовки до хрещення». «Довгий процес підготовки до хрещення відлякує уявних навернених, - стверджує він. - Навернення не гарантує отримання притулку».

Новонавернені біженці стикаються не тільки з підозрілим ставленням слідчих. Деякі з них зазнають переслідувань, психологічного і фізичного насильства з боку інших мусульман в центрах для біженців, розповіли виданню пастори однією з копенгагенських церков. 19-річний афганець Мумтаз, вже 5 років чекає відповіді на запит про надання притулку, визнається, що після хрещення зазнав переслідувань. «Повернення в Афганістан для мене рівносильно смерті», - говорить він.