Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Рівному для священиків і богопосвячених осіб був організований курс «Використання техніки мотиваційного діалогу»5–6 лютого 2018 року в римсько-католицькій парафії святих апостолів Петра і Павла в Рівному для священиків і богопосвячених осіб, які працюють у Луцькій дієцезії, був організований курс «Використання техніки мотиваційного діалогу»,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на прес-службу Луцької дієцезії.

Проводив курс Домінік Майнхарт-Бужиньскі (Dominik Meinhart-Burzyński) – голова правління Польського інституту мотиваційного діалогу.

Учасники ознайомилися з основними проявами узалежнення, моделями поведінки та психологічними механізмами узалежнених осіб.
Були представлені психологічні теорії, застосовні під час мотиваційного діалогу (автодетермінації, пізнавального дисонансу, психологічного опору, відчуття власної результативності). Одна з навчальних зустрічей була присвячена методам мотиваційного діалогу й помилкам, яких можна припуститися під час такої форми спілкування.

Пан Домінік показав, чим відрізняється мотиваційний діалог від інших видів спілкування та коли його варто застосовувати, розповів, як має поводитися терапевт і які запитання ставити, щоб здобути довіру узалежненої особи та їй допомогти. 

Крім теоретичної частини курсу, відбулися також тренінги, під час яких можна було побувати в ролі терапевта чи узалежненої особи й відчути стан і почуття обох учасників мотиваційного діалогу у випадках, коли він побудований правильно та коли в ньому зроблено помилки.

Спільна молитва разом із парафіянами у храмі, яку очолив ординарій Луцької дієцезії єпископ Віталій Скомаровський, відбулася 5 лютого.