Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Митрополичій Базиліці у Львові відбувся величний концерт колядок і різдвяних пісень (ВІДЕО)Під патронатом Архієпископа Мечислава Мокшицького увечері 26 січня у вщент наповненій Митрополичій Базиліці у Львові відбувся величний концерт колядок і різдвяних пісень у виконанні солістів, хору і оркестру Польського державного народного ансамблю пісні і танцю «Мазовше» під керівництвом Яцека Бонєцького. Ініціатором концерту була Фундація Спадщина Порубіжжя,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на rkc.lviv.ua

 Присутній на концерті Генеральний консул РП у Львові Рафал Вольський оголосив звернений до учасників концерту колядок вітальний лист з Канцелярії президента Польщі Анджея Дуди.

«Багато з нас виховувалося на колядках в інтерпретації «Мазовше» як в Польщі, так і в тут, в львівських домівках» - сказав голова Фундації Спадщина Порубіжжя Ян Сабадаш. Принагідно подякував за спонсорську підтримку в організації концерту маршалку Мазовєцького воєводства Адаму Струзіку, а маестру Яцеку Бонєцькому вручив Золоту медаль «Серце для Кресів» - нагороду Фундації.

Архієпископ Мечислав Мокшицький склав подяку ансамблю «Мазовше» та керівнику Фундації Порубіжжя Янові Сабадашу за організацію концерту в львівській катедрі. «Це прекрасний новорічний подарунок для нас, а водночас це його подарунок для рідного міста, для його катедри» – зазначив львівський митрополит. Також пригадав, що незримо присутнім був на цьому концерті св. Йоан Павло ІІ, чиї мощі є в цьому храмі. Від Різдва Христового до Трьох Царів щодня вечір колядок у Святішого Отця тривав півтори години. Принагідно Архієпископ Мечислав Мокшицький побажав усім присутнім щасливого Нового року.

У Митрополичій Курії відбулося прийняття для організаторів концерту і його виконавців.