Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Львові «Лярш-Ковчег» відкрив нове приміщення для людей з глибокою розумовою неповносправністю (ВІДЕО)У Львові 5 грудня 2017 року ГО «Лярш-Ковчег» відкрила нове приміщення для офісу та денної програми «Усмішка», куди належать люди з глибокою розумовою неповносправністю. Приміщення освятив владика Володимир Груца, єпископ УГКЦ ,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на оф.сайт ГО «Лярш-Ковчег».

Радість зі спільнотою розділили Галина Слічна, в.о. заступника міського голови з гуманітарних питань, Тетяна Медвідь, представник департаменту соціального захисту населення ЛОДА, Оксана Рубай, депутат ЛМР та член Адміністративної Ради Ляршу, о. Володимир Ольшанецький, адміністратор парафії Всіх Святих Українського Народу, де знаходиться наша майстерня «Мрійники», представники дружніх організацій «Тавор», майстерня «Вертеп», «Карітас Львів», «Емаус» та ін.,  а також сусіди.

Денна програма заснована 12 років тому. Спершу існувала у форматі пообідньої програми на інших майстернях «Ляршу». Кілька років ми мали можливість проводити програму в центрі «Джерело». У 2016 році розпочався ремонт нового приміщення, яке є власністю організації. У ньому свою діяльність провадитимуть офіс та денна програма «Усмішка». Приміщення повністю адаптоване до потреб друзів, саме так в Лярші називають людей з розумовою неповносправністю. У їхньому розпорядженні основна кімната з кухнею, де друзі разом з асистентами готують обід, займаються арт-терапією, працетерапією, а також сенсорна кімната, де друзі мають можливість усамітнитись і зосередитись на релаксації. Мета сенсорної кімнати – допомогти знайти особисту гармонію і гармонію з навколишнім світом, відновити душевну рівновагу, зміцнити нервову систему. Денна програма включає 12 людей з розумовою неповносправністю, які діляться на дві групи, і працює 4 дні в тиждень.

Денна програма відрізняється від іншим майстерень Ляршу тим, що тут друзі не роблять багато виробів, акцент робиться на творенні глибоких відносин на рівні серця. Учасники цієї програми не є багатослівними, проте більш промовистими є їхній погляд і дотик. Заняття на «Усмішці» плануються більш індивідуально, залежно від того, що учасники люблять робити.