Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Патріарх Філарет обговорив з Представниками держави питання переіменування військових частин Збройних Сил України 2 липня 2018 року, за ініціативи Збройних Сил України, в Синодальній залі Київської Патріархії відбулася зустріч Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з представниками Адміністрації Президента України та Збройних Сил України,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на cerkvainfo.

Темою зустрічі стало вивчення та обговорення питання можливості присвоєння військовим частинам Збройних Сил України почесних найменувань святих і праведних землі Української.

Участь в обговоренні даного питання прийняли: Голова Інформаційного управління архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, Перший заступник Голови Синодального управління військового духовенства протоієрей Тарас Мельник, військовий священик Костянтин Лозінський, Радник Заступника Голови Адміністрації Президента України, Голова ГО «Центр Мілітарної Історії» Василь Павлов, Начальник управління інформаційно-пропагандиського забезпечення Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України капітан І рангу Андрій Коренько, офіцер відділу взаємодії з військовими капеланами центру морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України Максим Пономарьов.

Під час зустрічі Предстоятель Київського Патріархату розповів військовим посадовцям про значення ікони в Церкві та християнські символи: «Зверніть увагу на ікону Архистратига Божого Михаїла, на ній святий зображений з мечем, а меч - це символ знищення зла. Християнство - це сила, яка бореться зі злом, з неправдою, і тому на іконах зображують символи сили, такі як меч, спис».

Святійший Патріарх Філарет благословив розпочати роботу з обговорення питання про присвоєння військовим частинам імен відомих українських святих та провести спільний круглий стіл, за участі військових священиків Синодального управління військового духовенства, науковців Київської Православної Богословської Академії та представників Збройних Сил України щодо систематизації та богословського обґрунтування даного процесу.

На згадку про зустріч гості подарували Предстоятелю книгу "Історія Українського війська", після чого було зроблено спільне фото.