Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило висловив співчуття у зв'язку з нерозумінням з боку частини суспільства цілей проекту будівництва в Москві 200 швидкомонтованих храмів.

"Деякі критики вважають (у зв'язку з цим проектом -" ІФ "), що Церква як якась комерційна корпорація створює просто ще більшу кількість точок, де заробляються гроші. А звідси і неприйняття всієї цієї системи в багатьох. Є й такі ЗМІ, які саме такий образ Церкви малюють ", - сказав патріарх на засіданні Вищої церковної ради у вівторок в Москві.

 

Як наголосив він, завдання Церкви полягає в тому, щоб створення нових храмів, парафій, збільшення кількість єпархій - "все працювало на те, щоб Церква наблизилася до цієї дуже непростої реальності, яку ми називаємо сучасним суспільством".

Патріарх також торкнувся проблеми відповідальності, зазначивши, що без активної роботи з людьми "обличчям до обличчя" Церква не буде здатна впливати на формування відповідальності людей "перед Богом, Батьківщиною, народом і самими собою".

Розвиваючи далі цю тему, він вказав на те, що "людський фактор - у всіх практично катастрофах".

"Потопити більше сотні людей у мирний час - не в бурхливому океані, а на великій російській ріці. Слів неможливо знайти, щоб описати цю катастрофу. У мирний час гинуть люди тільки тому, що хтось не мав почуття відповідальності", - констатував патріарх Кирило.

Він переконаний, що якщо відповідальність "є тільки просто страх і відповідальність перед законом, то така схема не працює" - необхідно набуття людьми відповідальності перед Богом.

Джерело: interfax-religion.ru