Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Китайська церква

Опубліковано першу офіційну відповідь китайської влади на останні відлучення від Церкви незаконно рукоположених єпископів: уряд Китаю розцінив дії Бенедикта XVI як "неприйнятні" і "грубі" і з обуренням вимагає відмінити відлучення, повідомляє Gloria.TV. 

Офіційна заяву опублікувало китайське урядове агентство "Xinhua". У документі значиться: "Якщо Ватикан хоче поліпшити відносини з китайським урядом, він має скасувати відлучення від Церкви китайських єпископів і тим самим повернутися на шлях діалогу. Цього вимагає здоровий глузд". Дана заява є першою офіційною реакцією китайського уряду на недавні відлучення від Церкви 2 китайських єпископів, рукоположені без папського згоди: Йозефа Хуана Бінгжана і Пола Леі Шііна. Останні незаконні ординації з'явилися частиною кампанії Китайської патріотичної католицької асоціації (КПКА), що відповідає за насадження партійної ідеології в середовищі китайських католиків. У червні, в ході підготовки до святкування 90-річчя комуністичної партії Китаю КПКА заявила про намір висвятити "без всякої відстрочки" 40 єпископів, не плануючи заручитися в цьому згодою Ватикану. Всього ж в Китаї на сьогоднішній день зареєстровано 97 католицьких єпархій. 

Разом з тим, заплпнована в провінції Хебей на кінець червня хіротонія Йосипа Сунь Цзігена (Sun Jigeng), кандидатура якого була схвалена Ватиканом, викликала жорстку реакцію китайської влади: за 3 дні до церемонії він був відвезений в невідому "чорну" в'язницю.

Нагадаємо, що почесний голова КПКА Лю Байнянь, якого називають "китайським Папою", не так давно заявив: "Китай не може поставити заслін на шляху поширення Євангелія. ... Щороку у нас приходить до Церкви понад 100 тисяч чоловік, що зумовило її бурхливий розвиток. Ми готові слухатися, перш за все, Бога, а не Його земного представника, тобто Папу ". Кілька десятків єпископських рукоположень заплановано на найближчі 4-5 років. Спостерігачі відзначають, що якщо китайський уряд здійснить свої плани, то в країні в найближчі роки з'явиться розкольницька "Католицька церква".

Джерело: sedmitza