Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Молебень і освячення бойової техніки відбудуться перед початком стратегічного навчання "Центр-2011" в 201-ї російської військової бази в Таджикистані.  Молебень і освячення здійснить помічник командира військової бази по роботі з віруючими військовослужбовцями священик Роман Чебоненко, повідомляє "Інтерфакс-Релігія".

Також до початку навчання в Душанбе буде доставлена дзвіниця з семи дзвонів. Вона буде встановлена при каплиці Іверської та Нарвської ікони Божої Матері на території військової бази. 

Кілька військовослужбовців вже висловили бажання стати дзвонарями і згодом передати навички солдатам чергового призову.  Дзвони відлиті в основному на пожертвування військовослужбовців і цивільного персоналу 201-ї військової бази. 

"У зборі пожертвувань брали участь люди різних віросповідань. Тепер, як би далеко вони не перебували від храму, в кожному дзвоні дзвонів будуть чути відгомін їхніх імен, їх благих справ", - зазначив отець Роман.

На території Таджикистану знаходяться два з семи полігонів, на яких заплановано проведення стратегічного навчання "Центр-2011", - Ляур і Момірак.