Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Ватикані відбулась 13-та щорічна Міжнародна конференція екзорцистівЛюди в усьому світі все частіше просять захистити їх від темної сили. Про це розповіли учасники 13-й щорічній конференції екзорцистів, що пройшла у Ватикані.

У форумі, який проходив 16-21 квітня в Папському Атенеумі «Цариця Апостолів», взяли участь понад 250 осіб: єпископи, священики, богослови, психологи і криміналісти з 51 країни світу,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на blagovest.

Учасники конференції констатували, що за останній час число звернень до екзорцистів значно зросло. В одній тільки Італії протягом десяти останніх років 500 000 чоловік заявили, що вони стали жертвами демонічної одержимості. Це втричі більше, ніж за попереднє десятиліття.

Причина цього тривожного феномену - в загальному занепаді християнської віри, переконані католицькі екзорцисти. Ще одним фактором поширення одержимості вони вважають полегшення доступу - через інтернет - до знань про чорну магію, окультизм і сатанізм. Експерти вважають, що сьогодні в світі існує культура, що заохочує культ диявола.

Жваву реакцію учасників конференції викликав виступ албанського кардинала Ернеста Сімоні - в минулому в'язня комуністичного режиму, - який розповів, що екзорцизм іноді здійснюється за допомогою мобільного зв'язку. Професор Джузеппе Феррарі уточнив, що мова йде тільки про ті випадки, коли священики заспокоювали тих які звернулися до них людей, розмовляючи з ними по стільниковому телефону. При цьому вони наполягали на проведенні реального, а не віртуального обряду екзорцизму. Якщо екзорцист не знаходиться поруч з тим, хто просить звільнити його від одержимості, він не може контролювати ситуацію, підкреслив професор.

Кардинал Сімоні також розповів, що з проханням зцілити їх від одержимості в Албанії звертаються іноді і мусульмани. «Ісус прийшов до всіх людей, - підкреслив ієрарх. - І звертаючись за допомогою до католиків, вони залишаються мусульманами.

Вперше на такого роду конференції була розглянута тема чорної магії в Африці, зазначає американський сайт «Crux». Учасники закликали усіма силами боротися з таким «жорстоким і нелюдським» явищем, як ритуальні вбивства дітей, які останнім часом почастішали на Чорному континенті.