Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Церковні лідери Святої Землі направили ізраїльському прем'єру листа з приводу спірного законопроектуІзраїльський законопроект, спрямований на конфіскацію церковного майна в Ізраїлі, не був ні заблокований, ні прийнятий. Законопроект, який продовжує обговорюватися, спрямований на «систематичні і безпрецедентні напади на християн Святої Землі», здатні порушити «найосновніші права» і підірвати «тонку структуру відносин», побудовану кілька десятиліть назад між місцевими християнськими громадами та Єврейським державою. Про це християнські лідери, відповідальні за спільне управління Гробом Господнім, пишуть у листі, направленому Біньяміну Нетаньяху, в якому вони просять ізраїльського прем'єра «діяти швидко і рішуче, щоб заблокувати законопроект, одностороннє просування якого змусить Церкви також реагувати», передає інформаційне агентство «Fides ».

Лист підписали Феофіл III, православний Патріарх Єрусалимський; Нурхан Манукян, вірменський патріарх Єрусалимський, і Франческо Паттон, францисканський Кустод Святої Землі,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Седмицю.

У листі трьох християнських лідерів підкреслюється непорозуміння між християнськими конфесіями та ізраїльським урядом, яке в кінці лютого підштовхнуло місцеві Церкви до «закриття» Гробу Господнього. Храм, побудований на місці хресної смерті, поховання та воскресіння Ісуса Христа, був закритий з неділі 25-го по вівторок 27 лютого 2018 року в якості жесту протесту проти планованого законопроекту.

Законопроект, який викликав бурхливу реакцію християнських лідерів, спрямований на те, щоб гарантувати ізраїльському уряду можливість конфіскувати ті церковні об'єкти, які в минулому були орендовані у релігійних організацій протягом тривалого часу - до 99 років - в Національний єврейський фонд.

Парламент Ізраїлю вже деякий час працює над цим законопроектом, який дозволить експропріацію церковних земель Державою Ізраїль, спрямовану на видалення цих об'єктів з можливих юридичних суперечок, щоб захистити власників будинків і будівель, побудованих тим часом на цих спірних землях.

У лютому керівники місцевих церков призупинили акції протесту після того, як ізраїльський уряд обіцяв почати переговори із зацікавленими церковними сторонами з приводу спірного питання.

Тепер три релігійні лідери, які підписали лист Нетаньяху, повідомляють, що вони дізналися, що законопроект буде представлений Комітету міністрів з урахуванням майбутнього схвалення.

Пригадаємо, як повідомляв Християнський портал КІРІОС, 22 березня 2017р. в Єрусалимі відбулася урочиста церемонія, що завершує реставраційні роботи каплиці над місцем поховання і Воскресіння Христа, т.зв. Кувуклії