Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Папа зустрівся з представниками циганського народуНе створювати штучної дистанції між людьми, причиною чого є прірва між розумом і серцем, закликав Папа Франциск 9 травня 2019 року під час молитовної зустрічі з представниками циганського народу.

Дискримінація людини людиною - це і політична, і соціальна, і культурна, і навіть лексична проблема, зауважив Понтифік. Але це все вторинне. Справжньою драмою сучасної людини є незгода між розумом і серцем, вважає він.

Папа Франциск визнав, що сьогодні існують громадяни другого сорту. Але ними є ті, хто "викидає іншу людину", хто живе "з мітлою в руці, вимятаючи інших" або з "наклепами на губах".

"Справжнім шляхом є братерство. І всі ми повинні працювати разом ", - підкреслив він.

Папа закликав своїх гостей, жити не з образою в серці, а з гідністю, заробляючи на хліб насущний. "Образа заражає все: серце, голову, сім'ю, все інше стає хворим. І це погано, тому що веде до помсти ", - зауважив Папа у спонтанному мовленні до циган. Він запросив своїх гостей, довіряти труднощі Богу, Який не перестає любити людину.

Святіший Отець закликав не міряти всіх людей тією ж мірою, оскільки кожен заслуговує на життя відповідно до своєї індивідуальності.

У ватиканській зустрічі взяли участь близько 500 представників циганського народу. Організатором виступив фонд "Migrantes" Конференції єпископів Італії.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.