Кілька слів про портал КІРІОС. Це - християнський портал, автори і працівники якого є представниками різних конфесій Української Церкви. Тому матеріали, які опубліковані на сайті, не відображають позиції якоїсь однієї конфесії, а мають на меті презентувати читачу широку картину подій в житті Церкви, релігії та суспільства - як в Україні, так і за кордоном. Опубліковані матеріали можуть не збігатися з особистими переконаннями редакції.

Адміністратор
Я - священик на ім'я Тарас. Ще в часи навчання в семінарії вирішив втілити ідею про поширення Слова Божого в мережі Інтернет. Ця ідея не одразу стала реальністю, пройшовши нелегкий і непростий шлях: і ось вона перед Вами, а, вірніше, на Ваших моніторах - наш Християнський портал "Кіріос"!
Надіюся, що кожен читач зможе почерпнути тут щось для душі.
Прагну розширити християнські ЗМІ, для чого шукаю однодумців і людей, які готові допомогти!
Мовний редактор
Моє ім'я - Левко. За моїми плечима вже немало прожитих років. У т. ч., скажімо, свого часу був активістом Народного Руху України. А, загалом, за основною освітою і фахом - інженер-конструктор. Крім того, доводилося працювати і в деяких інших сферах. Нині же - пенсіонер. Маю родину: дружину, двох дорослих дітей, а від них - трьох онуків.
На Кіріос потрапив як автор декількох статей на християнську тематику, а невдовзі - отримав пропозицію стати мовним редактором рубрики Новин.
Одним із наріжних каменів мого духовно-релігійного світогляду і служіння є прагнення й бажання - по мірі власних сил і можливостей - сприяти тому, аби, зрештою, у сучасному правдивому й різнобарвному Тілі Христовому і, зокрема, в Україні всі його дійсно духовно "народжені згори" віруючі (східних і західних традицій і деномінацій) - "щоб були всі одно". В праведній любові до Триєдиного Бога та одне до одного, а також інших людей. Так, щоб повсякчас було "чути про вас, що ви стоїте в одному дусі, змагаючись однодушно за віру євангельську". З такою метою, "щоб увірував світ" у "посланого" Богом Отцем задля його відродження, зцілення і спасіння Свого Сина Божого і Месію - Ісуса з Назарету Галілейського (Ін.3:3,7; 17:21,23; Фил.1:27).
А особливо: напевно, вельми важливо також осмислити визначені Божим Провидінням роль і місце в цих процесах, а надто у ці наші - вже, судячи з усього, "в останні роки" і "в останні дні" (Єз.38:8,16) Історії спасіння людського роду, коли надзвичайно диявольсько-демонічні "ось, темрява землю вкриває, а морок - народи" (Іс.60:2), вищезгаданих християн незалежної України. Іншими словами, щодо близькосхідного регіону "із землі північної" (Єр.3:18; 31:8), які "здалека прийдуть і будуватимуть Господній храм" - означене вище Тіло Господнє новітнього часу, що "назветься домом молитви для народів" (Зах.6:8,15; Іс.56:7).
І в т. ч. чітко розуміти й бачити ті основні чинники - зовнішні і внутрішні - що намагаються будь-що завадити успішній реалізації цих та інших Божих задумів і планів. Іншими словами, настало чимале "горе тим, що живуть на землі і на морі! Бо зійшов диявол до вас у великій люті, знаючи, що небагато йому лишається часу" (Одкр.12:12).
І саме для цього Слово Боже, зокрема, обіцяє таке: "і буде в останні дні, говорить Господь, - виллю Я від Духа Мого на всяку плоть; і будуть пророкувати сини ваші й дочки ваші, і юнаки ваші видіння бачитимуть, і старці ваші сновидіннями наставлятимуться. І на слуг Моїх і на слугинь Моїх у ті дні виллю від Духа Мого, і будуть пророкувати" (Діян.2:17,18). А також, як наголошував Ісус Христос, у благодатній проповіді Євангелія "по всьому світу" - "всьому творінню" цих правдиво "віруючих супроводжуватимуть такі знамення: іменем Моїм виганятимуть бісів; говоритимуть новими мовами, братимуть змій; і якщо смертоносне щось вип'ють, не пошкодить їм [бо перебуватимуть під могутнім і надійним захистом і покровом Божим]; покладуть руки на недужих, і вони будуть здорові" (Мк.16:15,17,18).
І в результаті цієї - вельми могутньої, масштабної і неспинної "нової П'ятидесятниці", зрештою, "щоб увірував світ", тобто щоби максимально можливе число людей у цілому світі, натхненні і проваджені Святим Духом, - у щирому покаянні й смиренні - воістину навернулися до Господа Христа. Й таким чином успішно осягнули цю благословенну повноту Його зцілення і спасіння та життя вічне з Ним - неймовірно радісне і блаженне у Царстві Божому. Амінь.
Наші автори і дописувачі:

Перекладачі:

Банківські реквізити для пожертви:
Інтернет гаманці webmoney: UAH - U389348874065; USD - Z409223552633