Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Протестантська громада Василькова ознайомилась з екологічним вченням Католицької Церкви16 березня 2014 року Божого у м. Василькові, Київської області, відбулась зустріч протестантської громади з о. Романом Романовичем, референтом з питань екології в Київській архієпархії УГКЦ. Дана зустріч відбулась з ініціативи місцевого пастора Церкви «Спасіння», який запросив представника Бюро УГКЦ з питань екології, щоб ознайомитись з вченням Католицької Церкви про відповідальність за створіння і про екологічний гріх зокрема,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології.
Представник УГКЦ коротко та доступно представив присутнім позицію Вселенської Церкви в даному питанні. Базуючись на біблійних текстах, священик підвів до того, що в царині збереження Богом створеного світу – природи всі Церкви і релігійні організації повинні бути однозгідними та прикладати всіх зусиль для того, щоб вберегти спільний для усіх нас Дім – Землю від руйнування. Захисник створіння на теренах Київської архієпархії розповів про те, що Церква, до якої він належить, для ефективного проголошення Доброї Новини здійснює своє служіння в трьох основних вимірах, а саме: проголошення Слова Божого, сакраментально-літургійний вимір та дияконія. Священик також розказав присутнім про Великопосну ініціативу під назвою «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку вже четвертий рік поспіль стартує Екобюро.

На конкретних прикладах з повсякденного життя духовний отець показав, як можна нашу віру робити більш діяльною та живою. «Навіть такі незначні на перший погляд жести як економія води, електроенергії, сортування сміття та відмова від пластикових вінків та квітів – це конкретний вияв любові до нашого Творця, який реалізується через любов до ближніх та шанобливе ставлення до природи», – підкреслив о. Роман.

На завершення зустрічі представник екологічної інституції залишив на згадку буклети про екологічну ініціативу та екологічні календарі, приготовані Бюро УГКЦ з питань екології.