Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.


У Жовкві катехитам було представлено екологічне вчення УГКЦ

В часі Великого Посту, Сокальсько-Жовківська єпархія УГКЦ організувала реколекції для катехитів. Під час цих духовних вправ, з особливою наукою перед катехитами виступив о. Тарас Дзьоба, референт з питань екології вище згаданої єпархії. Особливість виступу о. Тараса полягала в тому, що він у доступній формі намагався донести до присутніх катехитів вчення Церкви про відповідальність за створіння Боже та про його важливість у катехизації всіх верств населення і, особливо, підростаючого покоління.

Представник Екобюро поставив особливий акцент на тому, що праця з дітьми та молоддю не матиме очікуваних результатів і буде неповною, коли в ній не вистачатиме екологічної складової. «Хочемо цього чи ні, але праця катехита не матиме очікуваних успіхів, якщо ми не навчимо прийдешнє покоління любити природу і дивитись на оточуючий нас світ так, щоб бачити, що все це є «ділом рук» самого Творця», – сказав о. Тарас. Своєю наукою священик підвів усіх присутніх до того, що заповідь любові до ближніх і до Бога буде неповною і до певної міри фальшивою, якщо в нашому житті ми не будемо з трепетом ставитись до всього Богом створеного світу – природи,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології. 

Пояснюючи на конкретних прикладах з повсякденного життя поняття екологічного гріха, духовний отець представив також Великопосну екологічну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння», яка цього року ставить особливий акцент на згубному впливі гріха на все створіння.

На завершення о. Тарас роздав буклети про екоініціативу на Великий піст і побажав катехитам щедрих Божих ласк та сили Духа Святого, щоб вони зуміли прив’язати молоді любов до природи, що стане запорукою побудови здорового та процвітаючого суспільства.