Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Велопаломництво на межі Галичини і Волині до чудотворної ікони Божої Матері КорсівькоїНа межі Галичини і Волині розкинулося мальовниче село Корсів. Найбільшим скарбом села є чудотворна ікона, яка відзначилася численними чудами.  Саме до чудотворної ікони Божої Матері Корсівької відбулася велопроща з ініціативи о.Тараса Дзьоби, референта Бюро УГКЦ з питань екології на теренах Сокальсько-Жовківської Єпархії.

Броди – Корсів - Броди за таким маршрутом близько 60 учасників взяли участь у велопаломництві, популяризуючи велотранспорт та здоровий спосіб життя. Вирушали від храму Воздвиження Чесного Хреста.

За сприяння керівника Бродівського відділення поліції Йосипа Галицького безпеку руху колони охороняли поліцейські Ференц Василь та Желих Любомир. За сприяння головного лікаря Бродівської ЦРЛ Івана Беца медичний супровід колони здійснила медсестра Ольга Телега.

Перед с. Лешнів до учасників велопаломництва приєдналася і місцева молодь разом із наставниками.

По приїзді учасників зустрів декан Бродівський о. Юрій Біль, який пригостив велопаломників від імені парафії солодощами та запросив до старовинного храму. В храмі о. Юрій розповів історію ікони та чуда, які сталися біля неї, а також разом із о. Тарасом Дзьобою відслужили молебень до Богородиці. Опісля всі охочі мали можливість приступити до чудотворної ікони, склавши у своєму серці молитовні прохання.

Чекав на учасників велопаломництва й особливий сюрприз. У лісі, на прекрасній галявині  учасники смакували куліш, придбаний Дарією і Михайлом Залещуками. А шашлик приготували Микола Черкас, їмость Ольга Біль та Володимира Черкас.

Підкріплені на смачних стравах та сповнені позитивних емоцій і вражень велопаломники повернулися до рідного міста.

Особлива подяка подружжю Івана і Наталії Шарун, які вже не вперше організували автосупровід велопаломників.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на  Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології.