Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Полтавські греко-католики долучилися до всеукраїнської акції «Посади дерево миру»10 листопада у Полтаві на території Свято-Троїцького храму УГКЦ чоловіки Ордену Лицарів Колумба долучилися до всеукраїнської акції «Посади дерево миру». Вони спільно висадивши дерева червоного дуба біля власного храму.

 Екологічна ініціатива належить Бюро УГКЦ з питань екології за підтримки Мінприроди. Мета — привернення уваги до соціально-екологічних наслідків війни, єднання в молитві для відновлення миру та об’єднання зусиль для збереження Божого створіння.

Референт Бюро УГКЦ з питань екології у Полтаві отець Максим Кролевський розповідає, що наше місто вперше долучається до цієї акції, яка триває з 2016 року:

— За цих кілька років з ініціативи церковної інституції Української Греко-Католицької Церкви та за підтримки Мінприроди було висаджено десятки тисяч дерев миру по всій Україні.

Акція проходить у всіх регіонах України. Підтримати ініціативу може кожен через молитву та діла милосердя до Божого створіння, завдяки зміні стилю життя на більш Божий та дружній до природного довкілля. 

Фінансовий секретар полтавського осередку Лицарів Колумба Іван Кравець радіє таким ініціативам:

— Добре, що Церква як лідер суспільної думки, окрім просвітницької роботи, намагається практичними кроками об’єднувати наше суспільство, запроваджуючи подібні екологічні акції.

Слід зазначити, що 6 листопада у Києві Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) узяв участь у цій акції, посадивши дерево на Алеї миру біля Патріаршого собору Воскресіння Христового. 

До події приєдналися посадовці України: Міністр екології та природніх ресурсів Остап Семерак, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, Міністр юстиції Павло Петренко, Міністр інфраструктури Володимир Омелян, Міністр молоді і спорту Ігор Жданов та Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк.

 

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Прес-службу парафії Пресвятої Трійці у Полтаві