Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

22 березня в Єрусалимі відбулася урочиста церемонія, що завершує реставраційні роботи каплиці над місцем поховання і Воскресіння Христа, т.зв. Кувуклії,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на gaudete.

Реставраційні роботи в Кувуклії почалися в травні 2016 року. Каплиця, споруджена на місці, де зазнавала неодноразово і в зв'язку з пожежами та землетрусами.

Останні руйнування були нанесені сильним землетрусом в 1927 році. Католицька, Грецька Православна і Вірменська Церкви не змогли тоді прийняти узгодженого рішення про проведенню реставраційних робіт. Британська адміністрація, в підпорядкуванні якого знаходилася тоді ця територія, в 1947 році обклал будівлю металічними підпорами, Спасши її таким чином від руйнування.

 
Після довгих років узгодження було досягнуто спільне рішення про проведенню повномасштабних ремонтних робіт, які велися під керівництвом професора Афінського національного політехнічного університету Антонія Моропулу. Проект реалізовувався за рахунок пожертвування і обійшовся в чотири мільйони доларів.

В урочистій церемонії відкриття Кувкліі взяли участь представники Католицької, православної та вірменської апостольської церкви.  Апостольський нунцій в Ізраїлі Архієпископ Джузеппе Ладаротто, Апостольський адміністратор Латинського патріархату Єрусалиму Архієпископ П'єрбаттіста Піццабалла, Константинопольський Патраірх Варфоломій, Патріарх Єрусалимської Православної Церкви Феофіл III, Єрусалимський Патріарх вірменської апостольської церкви Нурхан Манукян.