Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

В Україні випустять монети, присвячені Томосу. Планується, що вони будуть трьох номіналів - 5 грн, 20 грн та 100 грн. Остання буде із золота, тиражем 1,5 тис. Ці монети продовжать серію "Духовні скарби України". Випуск монет відбудеться 25 березня, а поки що їх можна замовити онлайн. Сьогодні перший день попередніх замовлень на сайті НБУ,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Т1 та 24канал.

Нацбанк вводить в обіг монети номіналом 5, 20 та 100 гривень. 5-гривневі монети збираються виробляти із нейзильберу, їх тираж складе 75 тисяч штук. Своєю чергою, 20-гривневі монети зроблять зі срібла і вони будуть оздоблені локальною позолотою, їхній тираж складе 4 тисячі штук.

Монети номіналом 100 гривень виготовлять із золота, їх тираж – 1500 штук.

Ці монети є колекційними, їх випускають з метою інвестування. Вони з часом дорожчають: в обігу такими монетами можна розрахуватися за номінальною вартістю, проте вартість їхнього придбання на ринку є набагато вищою.

Монети продовжать серію "Духовні скарби України". У НБУ також додають: забронювати пам’ятні монети можна від ранку 12 березня на спеціальному онлайн-порталі.