Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

 У США невідомий в храміі убив дев'ятьох людейПоліція Чарльстона у штаті Південна Кароліна проводить операцію з пошуку молодого чоловіка, який влаштував стрілянину в храмі і убив дев'ятьох людей.

 Напад поки вважається злочином на ґрунті нетерпимості. Однією з жертв нападу став член сенату штату Південна Кароліна Климент Пінкні, який також був пастором цоьго храму. Пінкні та інші чорношкірі пастори брали участь в організації акцій протесту і пам'яті після вбивства місцевого афроамериканця Вальтера Скотта білим поліцейським. Це вбивство поряд з інцидентами в Фергюсоні та і Балтіморі стало однією з причин активного обговорення поліцейського насильства щодо афроамериканців.

Відомо, що підозрюваний — білий чоловік, якому приблизно 21 рік,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на fakty. Стрілянина сталася в заснованій ще в XIX столітті методистському домі молитви Емануель, яку відвідують переважно члени афроамериканської спільноти Чарльстона.

Місцева поліція перевіряє повідомлення про бомбу на місці злочину. Від кого надійшло це повідомлення, не уточнюється. Кандидат у президенти США Джеб Буш вже ухвалив рішення про скасування передвиборних заходів, які були намічені на сьогодні в Чарльстоні.