Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

В Індії релігійні радикали захопили християнський храм, знесли хрест і провели церемонію «очищення»Ультрарадикальні язичники в Індії захопили християнський храм, знесли хрест, провели церемонію «очищення», і тепер мають намір використовувати захоплений будинок для анімістичних ритуалів, - повідомляє christianpost.

Натовп із приблизно 50 послідовників племінної віри Сарна Дхара («релігія святих лісів») захопила, за інформацією видання UCA News, протестантський храм Вішва Вані в селищі Кхаднга (Khadnga) в штаті Джаркханд на сході країни. Чисельність племінної групи, яка сповідує віру Сарна Дхара, становить в Індії на сьогодні близько 5 млн. осіб. Племінні активісти, що напали на християнський храм, звинувачують християнських місіонерів в захопленні тисяч акрів племінних земель: в порушення законів штату в будівництві церков, шкіл, лікарень та інших установ, які, на їхню думку, використовуються виключно для навернення племен в християнську віру.

Священик Еммануель Куджур (Emmanuel Kujur), координатор протестантських організацій в штаті Джаркханд, зазначає, що ділянка, на якій був побудований церковний храм, була передана в дар християнам одним з членів племені, що навернулися в християнство, але багато його одноплемінників з тих пір оскаржують законність угоди. Він також пояснив, що місцевий магістрат навіть виніс постанову, що земля належить державі. «Однак всі ці правові спори поки не дозволені, і нікому не дано право захоплювати храм, - каже священик Куджур. - Ще не закінчений процес судового розгляду. Ще не винесено рішення суду, як може хтось захоплювати землю з власної волі? »

Католицький єпископ Вінцент Барва (Vincent Barwa) з округу Сімдега (один з 24 округів штату Джаркханд), який очолює Комісію індійських єпископів у справах корінних народностей і племен, переконаний в тому, що в захопленні храму явно простежується цілеспрямована зловмисна воля певних політичних силповідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Седмицю. «Ці насильства повністю вкладаються в приховану політику партії Бхаратія Джаната Парті [правляча націоналістична« Індійська народна партія »] з розколу племінних громад на християн, індуїстів і язичників напередодні виборів».

Захоплення храму, на думку єпископа, слід розуміти як сигнал християнам штату з боку націоналістів, що означає, що влада не збирається перешкоджати погромам, але приховано і наполегливо підігріває пристрасті. «Нас найбільше турбує в цьому випадку те, що влада вже дозволила радикалам творити суд і розправу з власної волі, - підкреслює єпископ. - Партія БДП і радикальні індуїсти вбачають загрозу в спробах церкви підвищити рівень освіти місцевих племен, а зростання рівня самосвідомості неминуче призведе до посилення їх боротьби за свої права. Ось чому, зокрема, вони заохочують напади на християн і церковні організації по всій країні ».

Останнім часом напади на християн в країні явно посилюються. Так, в липні цього року індуїстські радикали знесли єдину християнську церкву в селищі Сангамешвар, відкрито заявляючи про свій намір повністю вигнати християн з цього регіону. «Головна мета, яку проголошують індуїстські радикали, це - повна «зачистка» селища Сангамешвар від християн, - говорив тоді священик Срініваса Сапа (Srinivas Sapa) в інтерв'ю міжнародній християнській правозахисної службі International Christian Concern. - Майже всі з 50 прихожан християнського храму - корінні уродженці селища Сангамешвар, і вони, звичайно, в жаху від цього жорстокого нападу». В результаті нападу натовпу індуїстів, від храму залишилася тільки купа битої цегли, скрученої арматури і вапна. «Індуїсти-радикали залякували місцевих селян вже тоді, коли ми тільки ще намагалися купити тут землю для будівництва цього храму приблизно п'ять років тому, - зазначав Сапа. - Ніхто з селян не погоджувався продати нам землю, оскільки індуїсти погрожували найтяжчою карою тому, хто на це наважиться».