Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Триває Всеукраїнське римо-католицьке паломництво до ФатімиТри паломницькі групи з України вирушили різними маршрутами, щоби 13-14 вересня прибути до Португалії для спільної молитви в намірах миру в Україні на чолі з Архієпископом Мечиславом Мокшицьким, Львівським Митролитом, головою Конференції римо-католицьких єпископів в Україні.

Прямуючи до Фатіми, 9-10 вересня група, яка об`єднала паломників на чолі з єпископом Яном Собіло, перебувала у Ля Салетті - санктуарії у французьких Альпах, де Пресвята Діва Марія о 1846 році об`явилась двом дітям-пастушкам, щоби через них передати послання про навернення.

Отець Олексій Самсонов, директор "Радіо Марія" в Україні, нагадав про об`явлення Пресвятої Діви Марії, які відбувались протягом останніх століть по всій Європі:

"Марія завжди говорить перед усім про навернення, зміну свого способу мислення і життя, щоби повернутись на сторону Божу. До цього ж вона закликає сьогодні й усіх нас".

9 вересня у Ля Салетт єпископ Ян Собіло очолив Процесію світла, в якій окрім українських паломників взяли участь французи, італійці, поляки, словаки, угорці. Головною інтенцією української групи є молитва про припинення війни в Україні. В неділю, 10 вересня Його Преосвященство очолив Святу Месу в Базиліці Санктуарію в Ля Салетт.

"В цьому паломництві, в дорозі з Ля Салетт через Люрд до Фатіми ми перед усім переживаємо і молимось за майбутнє нашої держави. Бог Отець через Діву Марію підказує нам, що треба бути уважними до голосу Божого: в Ля Салетт Марія звертає увагу на святкування неділі, щоби в цей день ми були на Літургії, дбали перед усім про духовні речі. І друге - просить нас стежити за своїми словами, щоби ми не проклинали нікого. Ісус нам говорить, щоби ми благословляли, навіть ворогів і молились за них. Просимо Господа, щоби в Люрд та Фатімі Він далі відкривав нам Своє слово для нашого народу і влади, яка несе відповідальність за майбутнє України. багато процесів. Просимо, нехай Бог через Діву Марію об`єднує наш народ, а особливо нехай будуть з`єднані в любові всі християни України", - поділився єпископ Ян Собіло, роздумуючи над словами, з якими Пресвята Діва Марія об`явилась дітям у Ля Салетт.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на оф.сайт Львівської Архидієцезії