Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Вербна Неділя у Житомирі на завершення XXVI Дієцезіальних днів молодіХолод і сніг не стали перешкодою для вірян, які зібрались 25 березня 2018 року перед храмом св. Йоана з Дуклі у Житомирі, щоб разом з єпископом Віталієм Кривицьким SDB, священиками, черницями та молоддю увійти в переживання Страсного Тижня.

Вже 26 років поспіль Вербну Неділю в Житомирі святкують не тільки місцеві парафіяни, але й молоді люди з усієї України, які приїжджають сюди на Дієцезіальні дні молоді. І традиційно вони завершуються урочистістю Вербної Неділі. Владика Віталій освятив вербові гілки, а членам неокатехуменальної спільноти вручив великі пальмові гілки. Після прочитання Євангелії багатолюдна процесія вирушила до катедри св. Софії на урочисту Святу Месу.

Віряни зайняли весь храм, але їх частина змушена була залишитись на площі перед катедрою. Святу Месу очолив єпископ Віталій, котрий перший раз взяв участь в Дієцезіальних днях молоді не як священик, який приїхав разом зі «своєю молоддю», а як пастир людей різних поколінь, що зібрались у соборі та на вулиці. У проповіді владика підсумував провідну думку Днів молоді, закликом до присутніх «не бійся!». Бог стукає у двері наших сердець і сумлінь, як стукав до серця Марії, прагнучи встановити приязнь із нами завдяки молитві, даючи милосердя у Таїнстві Сповіді та стаючи одним із нами, коли приймаємо Його в Євхаристії.
 
На завершення Святої Меси пролунало багато теплих слів вдячності: від голови оргкомітету днів молоді о. Вальдемара Павельця - всій команді, яка не один місяць присвячувала свої сили та таланти підготовці ДДМ; від молоді – єпископу Віталія, який два дні був поруч із ними; о. Вальдемару, котрий «недосипав і недоїдав», щоб підготувати все якнайкраще.
 
 
Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на rkc.in.ua