Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Брюховичах відбувся Міжнародний симпозіум до 75 р.-ці волинської трагедії «Велика любов Праведників»(ВІДЕО) 28 вересня у рамках інавгурації нового навчального року в Теологічному Інституті ім. св. Йосипа Більчевського у Брюховичах відбувся Міжнародний симпозіум «Велика любов Праведників» (75 років волинської трагедії - пам`ять, істина і порятунок в Ісусі Христі). Вступним словом симпозіум відкрив директор Інституту о. др. Яцек Уляш.

Архієпископ Мечислав Мокшицький наголосив на важливості та актуальності порушеної теми.

 

Відчитано виступ о. проф. Станіслава Набиванця (Університет в Жешові, IT, м. Львів): «Sanguis, qui effusus est inter templum et altare. Мучеництво польського духовенства у Львівській Митрополії в роках геноциду проти польського населення на Волині і Східній Галичині». О. магістр Ігор Пелехатий (KUL, Люблін) у своєму виступі торкнувся постаті станіславівського греко-католицького єпископа Бл. Свмч. Григорія Хомишина як промотора діалогу між греко-католицьким та римо-католицьким єпископатами у справі українсько-польського порозуміння в І-ій пол. ХХ ст. "Патріотизм як християнський обов`язок" – такою була тема виступу о. проф. др. габ. Анджея Зволінського (UPJPII, Краків, IT, Львів) .

 

О. др. Яцек Уляш вручив доповідачам і гостям симпозіуму пам’ятні медалі, викарбовані з нагоди 10-ліття Теологічного Інституту ім. св. Йосипа Більчевського.

У роботі симпозіуму взяв участь Єпископ-сеньйор Мар`ян Бучек, котрий очолив Святу Месу для учасників симпозіуму та виголосив проповідь.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на rkc.lviv.ua