Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Самборі відбулась просвітницька акція У суботу, 3-го березня, 2018-го року Божого, у м.Самборі відбулась християнська просвітницька акція, присвячена Дню абортованої дитини УГКЦ, з назвою - "Не вбивай мене, мамо!", яку організувала Комісія у справах душпастирства охорони здоров'я Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

О 14:00 до актової зали прокатедрального храму, Собору Пресвятої Богородиці, зійшлися близько 130 учнів старших класів місцевих шкіл, студенти різних навчальних закладів, молодь м. Новий Калинів та с. Вільшаника.

Все розпочалося із вступного слова о.Тараса Рисея, головного медичного капелана Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, у якому він представив суть кровавої проблеми, привідкривши жахливі цифри дітовбивчої статистики, розповівши про весь жах, як у духовному, так і тілесному вимірах всього того, що ховається під назвою аборт.

Другу доповідь, - про причини переривання вагітності та неможливість їхнього оправдання, - виголосив студент Дрогобицької Духовної семінарії - Віталій Миська. На завершення, невелику лекцію про постабортний синдром виголосила учасниця "Руху за життя" з м. Дрогобич - Людмила Федис.

Між доповідями, учасники акції мали можливість переглянути два тематичні короткометражні фільми: "Живи!" та "Історія одного аборту".

Також, члени місцевого осередку "УМХ", продикламували три вірші о. Тараса Рисея про явище дітовбивства у лонах матерів, заставляючи присутніх здригнутися від того, що собою являє воно. Зі своїм повчальним словом до молоді звернувся і о.Тарас Яворський (священик з м.Новий Калинів, медичний капелан Самбірської дитячої лікарні).

По закінченні конференції, священники та юнь вийшли навулицю, щоб усі разом у молитовному трепеті, пройти 14 пунктів "Хресної дорони ненародженої дитини",- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на sdeorgua. На завершення всього, слово до молодих осіб виголосив о. Дмитро Сенейко, закликавши учасників добре пильнувати, з якої сторони і від кого до них вкрадається той чи інший помисел. Акція, дякувати Богу, пройшла на висоті!