Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Пасхальне богослужіння у катедральному храмі м. Луцька28 квітня 2019 року Божого християни східного обряду святкують свято над святами, торжество всіх торжеств – Світле Христове Воскресіння, Пасху Господню.

Перетерпівши страшні страждання і смерть на хресті, Господь Ісус Христос зруйнував пекельні врата пекла і дарував нам усім життя вічне. Безумовно, Воскресіння Христове є подією спасіння усього людства. Святий апостол Павло у першому посланні до Коринтян говорить так: ”Коли ж бо Христос не воскрес, то проповідь наша даремна, даремна також віра ваша!”(1 Кор. 15, 14).

В світлий празник Воскресіння Христового богослужіння в Катедральному храмі очолив екзарх Луцький кир Йосафат Говера у співслужінні катедральних священиків та трьох дияконів.

Розпочалися Богослужіння з Надгробного перед Плащаницею, далі слідував урочистий процесійний обхід довкола церкви Різдва Пресвятої Богородиці, а кульмінацією стала урочиста Божественна Літургія св. Івана Золотоустого.

В часі Літургії Воскресне Святе Євангеліє було зачитане грецькою, церковно-слов’янською, латинською і українською мовами.

Після Служби Божої кир Йосафат здійснив Чин благословення Артоса. Далі Преосвященний Владика привітав усіх присутніх, закликав щиро і свято прославляти Господа у Його Воскресінні. Також єпископ подякував окремим парафіянам за активну участь у житті парафії.

Опісля було Мирування вірних, а також були прочитані молитви на освячення пасхальних приношень та звершено освячення великодніх кошиків на церковному подвір’ї.

З великим духовним піднесенням усі поверталися до своїх домівок несучи у своїх серцях радість Воскресіння Христового.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на lutsk-ugcc.org.ua