Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Блаженніший Святослав проголосив створення Патріаршої ради соціальних комунікацій УГКЦУ вівторок, 7 травня 2019 року, Глава УГКЦ проголосив про створення Патріаршої ради соціальних комунікацій УГКЦ. Головою Ради став Блаженніший Святослав. Рада має на меті надавати комунікаційну підтримку діяльності Глави УГКЦ у здійсненні місії Церкви в Україні та світі.

«Для того щоб добре виконувати завдання проголошення Божого Слова сучасній людині, Церква не може обійтися без відповідних засобів суспільної комунікації. Вона має право користуватися як уже наявними ресурсами, так і засновувати свої та послуговуватися ними. Ці засоби повинні допомагати священнослужителям у їхньому пастирському служінні та висвітлювати діяльність Церкви», — йдеться у декреті.

Основні завдання Ради — розроблення стратегічних цілей комунікації УГКЦ, а також опрацювання комунікаційних моделей реагування на кризові ситуації та виклики.

Членами  Патріаршої ради соціальних комунікацій УГКЦ (терміном на п’ять років) стали: о. Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ, заступник голови Ради; о. Андрій Максимович, адміністратор Патріаршої курії УГКЦ; о. Андрій Зелінський, радник Отця і Глави УГКЦ зі стратегії комунікації; о. Андрій Солецький, голова Секретаріату Отця і Глави УГКЦ, м. Рим; та п. Соня Соутус.

Зазначимо, що діяльність цієї Ради окреслює відповідне Положення.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Департамент інформації УГКЦ.