Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Безстрокова акція «Нагодуй бідного» триває, цієї неділі – головний її день

Як вже було анонсовано декілька тижнів тому, в Українській Греко-Католицькій Церкві триває безстрокова акція «Нагодуй бідного». Акція триватиме в усій УГКЦ ще декілька місяців, проте вже на цю неділю 15 листопада припадає головний її день – всесвітній День бідного, встановлений Папою Римським Франциском. Напередодні цього дня у всіх куточках України, люди змогли долучитися до акції, виходячи із своїх можливостей, щоб допомогти потребуючим людям.

Зустріч із главами Церков і релігійних організацій України відбулася на початку цього тижня на запрошення посла Канади в Україні пані Лариси Ґаладзи.

У заході взяли участь: Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній, Глава Української Греко-Католицької Церкви Верховний Архиєпископ Святослав, Президент Об’єднання іудейських релігійних організацій України рабин Яків Дов Блайх, Голова Духовного управління мусульман України шейх Ахмед Тамім. Також були архиєпископ Чернігівський і Ніжинський ПЦУ Євстратій та голова правління Інституту релігійної свободи Олександр Заєць.

Учасники зустрічі обговорили зусилля релігійної спільноти України для протидії домашньому насильству, зокрема у рамках проєкту Інституту релігійної свободи, який реалізується за участю Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій та за підтримки Посольства Канади.

Цього тижня Кабінет Міністрів України скасував адаптивний карантин і запровадив більш суворі обмеження до кінця 2020 року, в тому числі для релігійних організацій, у відповідь на спалах COVID-19 в Україні.

Згідно з новою редакцією п. 10 постанови Кабміну на території України на період дії карантину забороняється: «Проведення масових (культурних, у т. ч. концертів, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів) за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра)».

У відповідь на погіршення ситуації із Covid-19 о. Любомир Яворський, голова Антикризового Центру УГКЦ, заявив, що Українська Греко-Католицька Церква готова надати свої приміщення для потреб хворих на Covid-19, а також допомогти медикам, які нині опинилися на передовій боротьби з епідемією.

Також він додав, що пріоритетом для УГКЦ сьогодні є створити у храмах безпечний простір, дотримуючись усіх рекомендацій, зокрема під час уділення Святих Таїнств (Хрещення, Миропомазання, Вінчання, Сповіді, Євхаристії), аби віряни могли відвідувати храми.

 Християнський портал КІРІОС за матеріалами офіційної сторінки УГКЦ.