Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Підгірцях облаштували шелтер для вимушено переселений осіб. Дану ініціативу вдалося втілити в рамках проекту «Гідна допомога внутрішньо переміщеним особам у західній частині України» Карітас України та Карітас Жовква УГКЦ , що підтримується Гуманітарним фондом для України (UHF).

В перші тижні війни через Підгірці проїздили багато людей у пошуках безпечного місця проживання, та прихистку. Часто люди зупинялися біля харму, заходили туди помолитися, і не рідно запитували чи є у Вас можливо хатина де можна проживати, - ділиться спогадами настоятель храму о.Тарас.

На цей ми облаштували при вході у храм полички із продуктами та предметами гігієни які кожен, хто був у потребі міг собі взяти, а хто мав можливість – міг поділитися.

Тоді  на багато питань справді не було відповідей, але час вимагав дій і активності. Заручившись підтримкою БФ Карітас Жовква УГКЦ та благодійників вдалося приготувати та обладнати усім необхідним для комфортного побуту будинок - транзитний шелтер у якому тепер можуть проживати особи, що рятуються від війни, - наголошує священник.

У планах на базі шелтеру облаштувати простір дружній для дітей та всебічно допомогти вимушено переселеним особам. Для цього у громаді трудяться соціальний педагог, соціальні працівники та волонтери зусиллями яких зроблено чимало для гідного прийняття вимушено переселених осіб.