Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Предстоятель УПЦ КП має новий титулВажливе рішення про затвердження титулу предстоятеля прийнято сьогодні на засіданні Синоду

Єпископи УПЦ КП на засіданні Священного Синоду затвердили титул предстоятеля майбутньої Помісної церкви. Як зазначено в Журналі рішень Священного Синоду: «Повний титул має наступну форму: «Святіший і Блаженніший (ім'я), Архиєпископ і Митрополит Київа - Матері міст Руських, Галицьких, Патріарх всієї Русі-України, Свято-Успенських Києво-Печерської та Почаївської Лавр Священноархимандрит» (використовується у відносинах з іншими Помісними Церквами). Короткий титул має наступну форму: «Святіший (ім'я), Патріарх Київський і всієї Руси-України».

Синодом було прийнято рішення направити лист подяки до патріарха Варфоломія за батьківську участь у відновленні історичної справедливості як по відношенню до Української Церкви, так і по відношенню до єпископату УПЦ КП і УАПЦ. Підписано лист членами Священного Синоду на чолі з предстоятелем Філаретом, Архієпископом Київським, митрополитом Всієї Руси-України. Таке рішення знімає протиріччя з приводу звання Філарета в якому його відновили, на що раніше звертали увагу багато аналітиків.

Ряд інших важливих рішень був ухвалений на засіданні Синоду, а саме: закликати всіх вірних продовжити молитовне поминання Вселенського патріарха, Президента України, всіх, кто працює над створенням Помісної Церкви, але припинити молитовне поминання патріарха Московського Кирила до тих пір, поки Синод РПЦ не визнає рішень Священного Синоду Константинопольського патріархату від 9-11 жовтня. Окремим пунктом звертається увага на відсутність перешкод для євхаристійного спілкування як з представниками РПЦ, так і з усією повнотою Православної Церкви. Слід зазначити, що Синод УПЦ КП підтримав рішення Священного Синоду Константинопольського патріархату щодо неприпустимості будь-якого насильства в процесі об'єднання православних України і створення Помісної церкви.

Таким чином, прийняті рішення відкривають шлях для початку підготовки Об'єднавчого Собору.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на cerkvarium.org