Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Московський патріархат направив перших двох клириків у Свято-Миколаївський храм Ніцци, який нещодавно був переданий Російській православній церкві.

Священикові і диякону доручено вступити в адміністративне управління храмом, прийнявши ключі і документацію, а також припинити будь-яку комерційну діяльність на його території (зокрема, плати за відвідування собору) і забезпечити "належне здійснення богослужінь, гідний прийом парафіян, паломників та відвідувачів собору" , йдеться у  заяві Корсунської єпархії, у підпорядкуванні якої знаходяться французькі парафії Московського патріархату.

Як повідомлялося, 19 травня французьке правосуддя підтвердило права власності Росії на храм Святителя Миколая у Ніцці. Російська держава, у свою чергу, прийняла рішення передати храм у безоплатне і безстрокове користування Російської православної церкви.

 

Корсунська єпархія заявила про відкритість до діалогу з екзархатом російських церков Константинопольського патріархату, чиє духовенство забезпечує в даний час літургійне життя парафії.

Єпархія особливо відзначає, що Православна культова асоціація Ніцци (ACOR), яка вела судову тяжбу з Росією ", ніяким чином не може бути ототожнена з приходом Свято-Миколаївського собору та громадою православних віруючих регіону".

"Загальновідомим є той факт, що число віруючих Російської православної церкви Московського патріархату в Ніцці значне і збільшується з кожним роком", - сказано в документі єпархії. При цьому його автори підкреслюють, що не мають наміру забороняти доступ в храм кому б то не було.

"Це місце молитви буде відтепер відкрито для безкоштовного відвідування всіма бажаючими. Традиційне для православного храму парафіяльне і богослужбове життя в соборі буде продовжуватися", - сказано в заяві.

Всі питання канонічного характеру будуть вирішуватися Корсунським єпископом і главою Екзархату російських церков Константинопольського патріархату. "Ми сподіваємося, що вони будуть вирішені в дусі миру і взаємного розуміння", - заявляють в єпархії.

 

Джерело: interfax-religion.ru