Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Вищий адміністративний суд України в середу, 5 жовтня, розглянув позов громадянина Анатолія Ільченка про визнання незаконним і недійсним указу президента про присвоєння митрополиту Київському Володимиру звання "Герой України". Нагадаємо, що Віктор Янукович присвоїв митрополиту Володимиру звання "Герой України" 8 липня 2011 року.

Анатолій Ільченко наголосив, що в указі президента не сказано про здійснення Володимиром "героїчних подвигів" і не зазначено жодних досягнень, за які главу УПЦ удостоєно звання "Герой України". "Президент втрутився в ту сферу суспільства, в яку не повинен був втручатися. Я вважаю, що президент зловжив своїми повноваженнями", - наголосив позивач.

При цьому, відповідаючи на запитання суду, чи має він особисту неприязнь до митрополита чи до православної церкви, А.Ільченко зазначив: "У мене немає особистої неприязні до Володимира і православної церкви, я просто хочу, щоб президент не виходив за рамки своїх повноважень".

Колегія суддів Вищого адмінсуду України в середу повністю розглянула позов і винесла постанову про відмову в його задоволенні.

При цьому суд оголосив лише резолютивну частину рішення, зазначивши, що мотиви у відмові задоволення позову буде викладено в повній постанові протягом п’яти днів.

Представника відповідача, а також представника третьої особи на засіданні не було.

Джерело: interfax-religion.ru zaxid.net