Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

В УПЦ МП говорять що зустріч Кирила і патріарха Варфоломія покращить кліматЯк повідомляв Християнський портал КІРІОС, зустріч Патріарха РПЦ з Патріархом Константинопольським Варфоломієм запланована на 31 серпня у Туреччині.

Про те, що ця зустріч буде означати для світового Православ’я, розмірковує заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви МП протоієрей Миколай Данилевич..

 За словами протоієрея Миколая Данилевича, є підстави вважати, що це буде позитивна подія, яка поліпшить весь "клімат міжправославних відносин". Про це заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП написав на особистій сторінці у фейсбук. 

«У будь-якому випадку, прямий діалог Глав Церков завжди краще, ніж обмін заочними заявами в ЗМІ, що ми спостерігали до сих пір, — продовжив священик. — У православному світі (в середовищі Помісних Православних Церков) сьогодні відчувається загальне бажання єдності і консолідації, а також вирішення накопичених проблем.

Ніхто з Помісних Церков не налаштований на породження нових розколів. Саме такі тенденції і настрої в міжправославних стосунках сьогодні». На його переконання, це свідчить про те, що сподівання сил, які прагнуть вирішити свої проблеми, нехай навіть і шляхом розколу між окремими членами Вселенського Православ’я, — марні. «Підсумовуючи, можна сказати, що як для світового православ’я взагалі, так і для нашої Української Православної Церкви майбутня зустріч обіцяє бути позитивною подією», — сказав заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви Московського Патріархату. 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Уніан.