Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Голова відділу комунікацій Одеського міськуправління поліції Любов Гордієвська заявила, що єдина версія пожежі в Одеському Свято-Успенському патріаршому чоловічому монастирі, що сталася в ніч із 23 на 24 квітня 2020 року, — підпал. Поліція відкрила справу за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України — «умисне знищення або пошкодження майна». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «strana.ua».

«Розглядається одна версія пожежі — підпал. На місці ще працюють слідчо-оперативні групи. Але знайшли пляшки, які могли кинути з метою підпалу», — зокрема заявила Любов Гордієвська.

Нагадаємо, цієї ночі в Одесі невідомі здійснили підпал Успенського патріаршого чоловічого монастиря. 

Пізніше намісник Свято-Успенського монастиря архієпископ Віктор розповів, що підпал звершили на престольне свято (“Живоносне джерело Божої Матері”), в момент загорання монахи молилися за нічною Літургією, та додав, що на адресу обителі надходили загрози, у зв’язку з чим звернувся до влади.

Це вже не перший прикрий випадок пожеж і підалу храмів УПЦ. Тільки в цьому місяці сталося кілька пожеж: 12 квітня горів Свято-Успенський чоловічий монастир в с. Липки Гощанського району Рівненської області, 15 квітня — храм святої мучениці Параскеви в с. Лукавці Вижницького району Чернівецької області, 21 квітня — Гамаліївський жіночий монастир священномученика Харалампія Шосткинського району Сумської області.

Християнський портал КІРІОС .