Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Ватикан не проводить опитувань із питань сім’ї та шлюбуВатикан не проводить опитувань серед вірян Католицької Церкви у рамках підготовки до Синоду з питань сім’ї 2014 року, - заявляє офіційний прес-центр Ватикану.

Як відповідь на матеріал, який з’явився у ресурсі «Національний католицький Репортер» та був неодноразово поширений багатьма іншими англомовними медіа, о. Федеріко Ломбарді повідомив Католицькому агентству новин, що питання, які Синод постановив для вирішення, були розіслані для  єпископських конференцій по всьому світі, але це не було громадським опитуванням. Було також відзначено, що ці питання меншою мірою стосуються церковної доктрини, але призначені для надання ширшої інформації пастирям для роботи у різних соціальних питаннях.

У межах передачі питань до єпископів, Синодальний офіс  висловив припусщення, що питання повинні бути "якомога ширшими" для можливості подальшої роботи у більшій кількості суспільних сфер. До них було додано супровідний лист від архієпископа Лоренцо Болдісеррі, Генерального секретаря Синоду, який зазначив, що для цієї роботи не виділено багато часу і тому попросив єпископів повернути свої відповіді при першій можливості після роботи з парафіянами.

Деякі єпископи, особливо в Англії, одразу поставили запитання громадськості з метою отримання відповідей від мирян. Кілька католицьких організацій також, отримавши список цих питань, попросили усіх католиків приєднатися до опитування.


Ірина Барган для Християнського порталу КІРІОС, за матеріалами  Радіо Ватикан.