Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Брати мусульмани

Офіційний представник ісламського релігійно-політичного руху «Брати мусульмани», яке позиціонує себе останнім часом як помірне, виступив із закликом ампутувати руку екс-президентові Мубараку, якщо він буде визнаний винним у вбивствах і корупції.

«Якщо людина вкрала мільйони державних грошей, як покарання ми повинні відрізати йому руку», - заявив представник руху Махмуд Гузлан, який є професором біохімії в університеті Загазіг. «І тут не потрібно ніяких аргументів, це слова Аллаха», - підкреслив професор.

Гузлан також заявив, що ампутації повинні бути піддані і сини Мубарака: молодший - Джамаль, який вважався його спадкоємцем, і старший - Алаа, бізнесмен. Гуманіст-біохімік також не виключає, що у разі звинувачувального вироку екс-президенту відрубають голову мечем.



Хосні Мубарак звинувачується у відповідальності за смерть 850 протестуючих, убитих співробітниками його служби охорони.

До повалення президента Мубарака ісламський рух «Брати мусульмани» було заборонено в Єгипті протягом 50 років як радикальна і екстремістське ісламська організація.

Аналітики припускають, що у разі приходу до влади в Єгипті «Братів мусульман» на майбутніх парламентських і президентських виборах в країні буде прийнято законодавство, засноване на принципах шаріату ще в більшій мірі, ніж попереднє. Будуть введені ісламські положення, за введення яких рух виступає протягом десятків років. А саме: будуть введені покарання за перелюб для чоловіків і жінок у вигляді прочуханки, заборонено вживання алкоголю, введені роздільне навчання для чоловіків і жінок в університетах і суворі покарання за дошлюбні зв'язки і одностатеві відносини.

Джерело: sedmitza.ru