Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Ватикані зібралися хорові колективи з усього світу (ВІДЕО)У Ватикані під егідою Папської ради зі сприяння нової євангелізації проходить Третій міжнародний з'їзд хорових колективів, в якому беруть участь понад 8 тисяч співочих та музикантів з усього світу.

Міжнародна зустріч відкрилася 23 листопада симпозіумом на тему «Музика в літургії і катехізації для нового Євангелії». З привітанням до учасників звернувся модератор зустрічі монс. Марко Фрізіна, відомий італійський композитор, настоятель базиліки Святої Цецилії в Римі і керівник хору Римської єпархії.

Потім з доповіддю «Хор як справжнє літургійне служіння» виступив священик Жорді-Агусті Піке, який очолює Папський літургійний інститут, в минулому хормейстер «Есколаніі де Монсеррат»; монс. Вінченцо Де Грегоріо, ректор Папського інституту священної музики, розповів про різноманітні жанри літургійної музики, а Папський церемоніймейстер монс. Гуідо Маріні - про «Хор в Папських богослужіннях».

Прозвучали свідоцтва хористів і студентів з різних частин світу. У другій половині дня до учасників звернеться французький композитор і органіст з Люрду Жан-Поль Леко з доповіддю «Музика в святилищах, обраних місцях катехізації та євангелізації», а потім учасники зберуться в робочих групах разом з монс. Фрізіна і Жан-Полем Леко і обговорять «Композицію хорової священної музики сьогодні».

У суботу учасників зустрічі прийме на приватній аудієнції Папа Франциск, а ввечері того ж дня в Залі Павла VI відбудеться спільний концерт: на сцені виступлять понад 600 хористів і 70 оркестрантів. Разом з іншими учасниками вони складуть єдиний поліфонічний хор під керівництвом монс. Фрізіна. Хор виконає літургійні піснеспіви Палестріні, Моцарта, Пероз, Генделя, Вівальді та Бартолуччі.

Кульмінаційним моментом міжнародної зустрічі буде недільна Свята Меса у Ватиканській базиліці яку очолить монс. Ріно Фізікелли, президента Папської ради зі сприяння нової євангелізації.

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.