Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Понтифік про християнський стиль роботи перукаряДумками про те, чого святий Мартин де Поррес, Небесний покровитель перукарів, може навчити представників цієї професії, Святіший Отець поділився з членами товариства, названого на його честь.

Що означає християнський стиль роботи перукаря чи косметолога? Думками про це Папа Франциск поділився з паломниками, яких він приймав у понеділок, 29 квітня 2019 р.: використавши традиційний вихідний день для представників своєї професії, на прощу до Риму й на зустріч з Наступником святого Петра прибули перукарі та косметологи, що належать до Товариства святого Мартина де Порреса.

Важливість віри

«Це паломництво є знаком важливості, яку ви надаєте християнській вірі, як також релігійному вимірові, яким позначена ваша асоціація», – зауважив Святіший Отець, вказуючи на те, що згуртування назване на честь перуанського святого, який, бувши метисом, був прийнятий до Ордену Проповідників лише як брат-помічник, прийнявши цей стан життя «з якнайбільшим смиренням, просвіченим любов’ю». Він із самовідреченням посвятився служінню бідним і хворим, допомагаючи їм завдяки знанням, почерпнутим під час праці в аптеці та помічником цирульника-хірурга.

Християнський стиль праці

На думку Папи Франциска, «смиренна й велика» постать святого Мартина, якого святий Павло VI 1966 року проголосив Небесним покровителем перукарів, може допомогти представникам цієї професії «витривало свідчити християнські цінності».

«Він спонукає вас, насамперед, виконувати свою працю по-християнськи, ввічливо та шанобливо ставлячись до клієнтів та завжди ділячись з ними добрим словом заохочення, уникаючи того, щоб піддаватися спокусі пліткування, що з легкістю, як знаємо, проникає також і у ваш контекст праці», – сказав Святіший Отець, побажавши: «Нехай же кожен з вас, виконуючи свою працю, завжди поводиться чесно, роблячи, таким чином, позитивний внесок у спільне добро суспільства».

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.