Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

кардинал Равазі"Спорт потребує радикального очищення від дегенерації, щоб знову стати значною культурною дійсністю", - заявив 14 червня кардинал Джанфранко Равазі, голова Папської Ради в справах культури, під час презентації її нової структури "Культура і спорт", яка буде тісно співпрацювати з відділом "Церква і спорт" Папської Ради у справах мирян.

Ієрарх підкреслив, що метою структури є започаткування нового культурного підходу до феномену спорту, спрямованого на визначення в спорті "місця" для діалогу між Церквою, культурою та молоддю, а також створення "нового ареопагу" для зустрічі віруючих і невіруючих.

Кардинал Равазі наголосив, що світові спорту необхідна увага до себе з боку Церкви; слід осягнути його динаміку і цінності, а не засуджувати через дегенерацію. Він підкреслив, що культуру не можна євангелізувати зовні, але виключно в її серці, всередині кожної дійсності.

"Перш, ніж почати говорити зі світом спорту, потрібно почути і зрозуміти його. Тому нова структура буде прагнути, щоб у Церкві почули відлуння великих культурних прагнень світу спорту, (...) шукаючи нових шляхів культурного діалогу з його героями", - сказав кардинал Равазі. Про це інформує християнський портал КІРІОС посилаючись на katolik.ru