Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Перші плоди церковної ініціативи роздільного збору відходів22 лютого 2017 року в Більшівцівській об'єднаній територіальній громаді відбулися збори старост населених пунктів, директорів шкіл, працівників культури даної громади. На запрошення голови громади, Саноцького Василя Павловича, перед присутніми виступив референт Бюро УГКЦ з питань екології о. Михайло Дзуль, який поділився досвідом впровадження роздільного збору відходів, ініційованого і зреалізованого Церквою при підтримці місцевої громади в смт. Більшівцях.

Священнослужитель, який є координатором даного проекту, наголосив на тому, наскільки гостро стоїть проблема сміття в Україні і що кожна людина є відповідальною за нагромадження сміття і забруднення навколишнього середовища. «Сьогодні Ви маєте

унікальну нагоду засвідчити свою любов до Бога і створеного ним світу, стати прикладом і взірцем для інших громад, навчаючи інших як, здавалося б, непотрібне сміття може стати цінним ресурсом і переродитися в нові, корисні для людини речі». Голова громади позитивно відгукнувся про ініціативи Екобюро в Більшівцях і закликав присутніх підтримати діяльність церковних екологів і впроваджувати подібні проекти в своїх населених пунктах. Зокрема п. Василь запевнив, що найближчим часом з метою навчання та пропагування роздільного збору відходів планується встановити контейнери по всіх навчальних закладах, які є на території громади.

Слід зазначити, що саме в цей день було здано першу партію вторсировини, яка була нагромаджена мешканцями селища на відповідних майданчиках. Ще цієї весни, за отримані кошти планується висадити плодові дерева на території селища, щоб ця екологічна дияконія в майбутньому вродила рясними плодами, які будуть приносили радість і спонукати з вдячністю прославляти Творця.


Перші плоди церковної ініціативи роздільного збору відходів

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології.